Hurra!

Published juni 5, 2014 by fruhatt

Tack vare arv ,retroaktivt från FK i januari , semsterersättning och slutbetalning från FK så är det sista till CSN inbetalt , det sista på ellos och lindexkorten betalt. Jag är skuldfri !

Jag har inte tokshoppat . Jag har införskaffat ett par vita converse ( med 20 % rabatt ) , ett par damiga loafers i skinn ( aldrig mer plast till mina fötter ) med 30 % rabatt , nya träningskor ( halva priset på Igor sport ,sex par sloggitrosor ( ni antecknar flitigt va ? ) två vanliga tuttisar , två sporttuttisar , en tränigstrujja från Rönnisch ( halva priset ) , två nya klänningar och en fettinpackarklänning ( en underklänning som håller in och formar figuren ) och har ändå en sparad slant . Men jag är ganska bra att jaga extrapriser, laga allt från grunden ( färdiglagat innehåller ofta för mycket salt, palmolja och onödiga tillsatser ) nu kan man jue tycka att jag har tid för att jag är fattigpensionär vilket stämmer . Men jag har alltid gjort det . Bakat brööö och lagat mat från grunden .Dels för att jag är fostrad till det (tack Mamma och mormor !) och så har jag gått resturangskola .

Jag går nästan aldrig på krogen , i år fyra  ggr pga av födelsedagsfirande och firande av roliga besked  , kaffar sällan ute .Detr att det är dyrt , sällan prisvärt eftersom jag är duktig på att laga mat  och så trivs jag bäst hemma . Jag dricker inte alkohol ( funkar INTE med concerta . Drack en halv öl förra fredagen och blev kallsvettig och illamående .

Så nu har jag säkert skrävlat i andras ögon . Men jag lägger bara fram saker som gör mig glad , concertan gör att jag mår så mycket   bättre . Blodtrycket är fortfarande för högt så dosen av blodtrycksmedicin är ökad .

Min kropp och själ är fortfarande i stressläge efter tio år med en son som mått dåligt psykiskt , en son som kämpat med skola , jobb och dålig självkänsla,  rena mobbnigen från mitt fd jobb , 11 begravnigar på 10 år , sviktande hälsa, dålig ekonomi, mannen som blev uttfryst på sitt gamla jobb  .

Att vi fortfarande står på benen och inte gått i sår beror på att det finns en stark kärlek mellan oss. Vi bråkar och är oense många ggr men vi älskar varandra . Ingen av oss är särskilt lätta personer att leva med . Han får fortfarande mig att skratta , han tycker att jag är söt och ofta då vi sitter i soffan så tittar jag på honom och blir varm i hjärta och tänker-Där sitter han jue , mannen som jag blev kär i sommaren 1980 .

Vi bryter inte så lätt ihop , vi tar oss samman ( självklart så är vi förtvivlade , ledsna och gråter ibland ) men det är fyra stycken peroner med ett rejält jävlarnaamma . Idag så läser båda sönerna på högskola , är sparsamma och omtänksamma  ( liite har vi väl lärt dem ? )

Jag och äldsten är ute och springer 1,  2 ggr i veckan ( bara en sådan sak .Jag springer !! ) och inne i min garderob så hänger en av mina mål . Nämligen den grafitgråa skräddarsydda dräkten . Figursydd kavaj och pennkjol  ( även kallad sökajobbdräkten ) man är alltid välklädd i dräkt ( min blogg mina åsikter ) .Det är åtta kilo kvar . Till hösten ska jag vara där . Det blir sniggt med högklackade pumps och en vit blus. Har jag just bestämt .

Nästa vecka så kommer yngsten hem för att bo här , så jag städar och röjer ( det är just nu mannens skräprum ) så att han ska käna sig välkommen .

Obra saker . Jag kan INTE med att det är högar överallt ( inte mina högar ) , när det är kladdigt och dammigt , jag ältar fortfarande gamla oförätter  ( men mest ihövvet ) , blir fortfarande lätt sårad och tolkar saker som elakheter( har ibland  svårt att förstå ironi ) , stör mig på då människor  med inkomst har trasiga och smutsiga kläder (annars så tycker jag numera att människor får klä sig hur de  vill ) , jag hör väldigt dålig på ena örat så jag har fått remiss till en hörselklinik , min dimsyn på morgonen  är irriterande ( fibromyalgin gör att det är så ) , min skadade nacke gör att jag inte längre kan hämta saker från överskåpet för då straffar det sig med värk i flera timmar .

Men i det stora hela ..så är det fler positiva större än det negativa !

Annonser

12 comments on “Hurra!

 • Du har kommit så långt bara på det här sista året. Jag är väldigt stolt över dig så som du kämpar varje dag. Du inspirerar mig till att ta itu med mina issues. Kram ❤

 • Härligt! Här väntar jag fortfarande på pengar från FK för april, men det var mitt jobb som inte hade skickat in uppgifterna, så… Skatteåterbäringen kom idag i alla fall och bilverkstadsräkningen åt inte upp hela denna. Sen har jag en lön till i slutet på månaden innan jag står utan försörjning igen.
  Tror jag ska gå på krogen och dränka mina sorger… Nä, det gäller att inte ge upp, men ibland är det svårt.

  Kram på sig!

 • Maria
  Tack vad snäll du är !
  Jag har jobbat stenhårt med mig själv de senaste åren. Och du..jag tycker att du också är duktig.
  kram

 • Tofflan
  Ja, jag förtjänar lite flyt . Min tur nu liksom
  Typiskt att jobbet slarvade 😦 Och hoppas att du snart får ett nyt tjobb !

  Nej, man ska inte ge upp . Men man orkar inte vara stark jämt.
  Kram

 • Du är så himla bra. Och det är så häftigt att höra den stora förvandling du genomgår just nu. Hade så gärna velat ses, men just nu finns inte tiden. Vill ha mer detaljer om underklänningen. Sa jag förstår att jag köpt fler av dina supertrosor? Bästa modellen jue… Kramar om

 • HanoiPia
  Men du då ? Hur bra är inte du ? Bäst faktiskt !

  Vi ses då du hinner ! Saknar dig ❤

  Klänningen finns på Lindex . Hur billig som helst .

  Kram kram

 • Det är himla dyrt att fika och äta ute i Sverige. Det håller jag med om. Det är nyttigare att laga själv från grunden. Tyvärr är mitt kök frimärksstort och att använda spisen på sommaren överhettar lägenheten så att brandlarmet går. Det blir mest grillat och sallader i sommar.

 • DOA
  Visst är det ! För att inte tala om att kaffa . För priset av en kaffe och macka lagar jag middag till oss tre .

  Men grillat och sallad är inte fy skam !

 • Jag gillar dig! Du är verkligen unik. Kram från en som älskar roddmaskiner, har en i badrummet som är för stort, vi får ta en match över 2000m. Jag har också knäckt muskelpaket genom benhård vilja och bra teknik, de flesta ror bara med armarna och glömmer att det år benen som gör jobbet, Du skulle verkligen varit med i 4:an jag rodde med bajen några år, det hade varit något att minnas!

 • Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

  Google+ photo

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

  Ansluter till %s

  %d bloggare gillar detta: